Computer Nieuws

Uw computer ’s nachts aan, uit of in slaapstand?

Dit eeuwige dilemma kan ook van uw lijst worden geschrapt.

Er zijn van die onderwerpen waarover je eindeloos kunt discussiëren, en waarover elk standpunt fanatieke verdedigers heeft. Het weer, je favoriete voetbalclub, of je wilt dat je computer aan of uit gaat als je hem niet gebruikt. Om de discussie verder te verdiepen kun je natuurlijk ook de slaapstand selecteren zodat er voldoende ruimte is om te discussiëren. Een expert legt de directe mogelijkheden uit en beëindigt deze discussie definitief (of niet, reageer gerust als je het er niet mee eens bent).

Veel mensen denken dat het het beste is om de computer ’s nachts uit te schakelen. Uw argumenten zijn meestal: risico op stroomuitval / kortsluiting, stroomverbruik en slijtage van componenten. Daarnaast is het voor diverse programma’s goed om de computer uit te zetten, bijvoorbeeld om een ​​tijdelijk geheugen of cache leeg te maken.

De expert legt uit dat als je het meerdere keren gebruikt, je de computer het beste aan kunt laten staan. De pc kan onder constante spanning staan, maar de spanning is laag en heeft weinig invloed op de componenten. Elke keer dat de computer wordt in- of uitgeschakeld, treedt een elektrische piek op. Dit is belangrijker voor slijtage van componenten.
Dit verandert naarmate de computer ouder wordt. Zo reageert een harde schijf met bewegende onderdelen veel gevoeliger op oververhitting of continue spanning dan de robuustere SSD. Daarnaast hebben bepaalde onderdelen een levensduur die wordt gemeten in bijvoorbeeld branduren. Zo kan een ledscherm een ​​levensduur hebben van 15.000 uur. Als u de computer altijd aan laat staan, gaan ze natuurlijk sneller voorbij dan wanneer u de computer uitschakelt.

Kortom, de vraag of je de computer kunt uitzetten of aan laten staan ​​na langdurig gebruik hangt voornamelijk af van twee factoren. het doel en de leeftijd van de computer.

De expert raadt daarom aan om de computer uit te zetten als je de computer minder dan twee keer per dag gebruikt, elektriciteit wilt besparen en bijvoorbeeld het geluid van de ventilator te vervelend wilt vinden.

U kunt de computer beter aan laten staan ​​als u van plan bent de pc meerdere keren per dag te gebruiken, als server dient of als u hem op afstand wilt bedienen. Zelfs als u virus- en software-updates wilt laten uitvoeren zonder uw computer te hoeven doordrenken, kunt u deze het beste aan laten staan. Zelfs als u ’s ochtends meteen aan een spoedopdracht wilt beginnen, is een beter alternatief om deze aan te laten.

Volgens de expert is de slaapstand de gulden middenweg. De computer verbruikt geen stroom tijdens de hibernationstand, maar is direct beschikbaar wanneer deze de hibernationstand verlaat. Daarnaast bespaar je veel elektriciteit, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Volgens hem zijn er niet meteen nadelen. Kortom, het hangt af van de leeftijd en hoe u de computer gaat gebruiken, wat in uw situatie beter is. Het volledige advies van de expert lees je hier.

Bovendien zijn er veel andere manieren om de levensduur van uw computer te verlengen en schade aan uw pc te voorkomen. In het ergste geval kunt u uw oude pc natuurlijk keer op keer kwijtraken.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button