E-commerce Nieuws

Iedereen kan ideeën inbrengen over btw in e-commerce – nieuws

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) start een opvallend experiment. In een publieksonderzoek wil hij alle belanghebbenden betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe btw-wetten voor e-commerce. Dit bericht De Tijd dinsdag.

In Europa moeten de lidstaten de e-commerce richtlijn voor 1 juli implementeren. Het belangrijkste is dat voortaan de btw moet worden betaald in het land van de consument die de goederen heeft besteld.

“Hoewel het een heel complexe aangelegenheid is, zou ik graag een volledig overleg hebben”, aldus de minister. “Het doel is om een ​​gelijk speelveld te creëren voor alle betrokken actoren.” In het bijzonder wil Van Peteghem een ​​einde maken aan de praktijk van lobbyisten die “bevriende” kabinetten oproepen om hun visie kracht bij te zetten. De poll loopt tot 11 november. (Belga)

In Europa moeten de lidstaten de e-commerce richtlijn voor 1 juli implementeren. De kern van de zaak is dat de btw voortaan moet worden betaald in het land van de consument die de goederen heeft besteld. “Hoewel dit een zeer complexe materie is, zou ik graag een volledig overleg hebben”, aldus de minister. “Het doel is om een ​​gelijk speelveld te creëren voor alle betrokken actoren.” In het bijzonder wil Van Peteghem een ​​einde maken aan de praktijk van lobbyisten die ‘vriendelijke’ kabinetten oproepen om hun visie kracht bij te zetten. De poll loopt tot 11 november. (Belga)

Gerelateerde Artikelen

Back to top button