Computer Nieuws

Roon Core op de computer via streamer naar DAC of een NUC

Beste forumleden,

Ik heb maandenlang internet bestudeerd, vooral het Roon English-forum, maar ik kan het niet echt begrijpen. Ik wil beginnen met Roon, maar ik vind de kern te duur. Het was ook duidelijk dat Roon Core / Roon Rock het prima zou doen op een NUC. En dat Roon Core op NAS heel vaak voor problemen zorgt.

Nu heb ik het volgende bedacht om geen NUC en NAS te hoeven kopen:
Mijn desktopcomputer heeft een upgrade nodig en ik wil er een maken die aan alle vereisten voldoet:
– Kan worden gebruikt als NAS (2 x 8 TB harde schijven (voor alle muziek, films en foto’s wordt de ene gebruikt en de andere als back-up). Hierdoor hoeft u geen NAS te kopen.
– Kan worden gebruikt voor Roon Core: extra 128 GB SSD-harde schijf op het moederbord
– Voor gebruik met Roon Core: extra 2 TB SSD voor de muziekbestanden (gekopieerd van de 8 TB harde schijf)

Mijn bluesound node 2i kan dan de muziek naar mijn Amethyst DAC sturen als een Roon-eindpunt. Ik bedien zowel Roon als Plex vanaf mijn tablet.

Mijn specifieke vragen zijn:
1) Heeft iemand er ervaring mee (computer of NUC)? Ik denk dat ik altijd op deze manier kan upgraden, maar tot die tijd kan ik genieten van muziek / foto-inhoud op de tv hieronder via de tabletbediening en heb ik alle bestanden die ik download / archiveer / bewerk.

2) Vorig jaar heb ik de Node 2i kunnen vergelijken met de Cambridge CXN Streamer en die laatste klinkt echt veel mooier (in mijn oren). Voordat ik het koop, vraag ik me af of het niet beter zou zijn om de Meter (baby) Ambre te kopen? Wat is het voordeel hiervan ten opzichte van een streamer met eigen software / app (node ​​2i etc.).

Notitie
1) Het NUC-verhaal maakt me een beetje bang vanwege het USB-naar-DAC-verhaal, daarom wil ik via een streamer werken (dan kan ik coax naar de amethist van de meter gaan).
2) In de NUC-optie zou ik Roon Rock niet uitvoeren omdat het Plex zou moeten draaien, ik zou er vensters op plaatsen.

Kortom, de desktop computer lijkt mij een goede keuze, maar ik heb niet de ervaring en het budget om alle opties uit te proberen en te vergelijken wat je met kartonnen dozen in een winkel kunt doen (al is dat op dit moment ook lastig met Corona .. …).

Ik hoop dat iemand me een handige tip kan geven om een ​​gebruiksvriendelijke en goed klinkende oplossing te vinden. Voor de duidelijkheid werk ik niet met een topsysteem: Quad Vena versterker en Audio Physic Classic 10 boxen en Supra kabels / verdeelkast in een aparte groep. Overige kabels: Audioquest en aparte schakelaar / voeding voor streamer internet.

Bij voorbaat bedankt.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button