Social Media Nieuws

De toekomst van sociale media ligt volgens Facebook in AR

Er gingen in mijn vorige artikel al veel geruchten over Facebook en AR, maar nu OC6 is gebeurd weten we veel meer. Ten eerste heeft Facebook de ontwikkeling van zijn AR-bril bevestigd en bouwt het een AR-cloud. Ze noemen dit LiveMaps. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een 3D-kopie van de fysieke wereld waarmee Facebook data kan koppelen, content die je kunt weergeven met een mobiele telefoon of hun toekomstige AR-bril.

Dit is momenteel van invloed op inhoud die is gekoppeld aan fysieke objecten. Gezien zijn kernactiviteit zal LiveMaps echter op een dag waarschijnlijk een sociale laag hebben met inhoud die is gekoppeld aan mensen om je heen. Er zijn nog enkele privacyproblemen die moeten worden aangepakt, maar we zullen zien.

De ontwikkeling van je AR-bril is nauw verbonden met de ontwikkeling van de Oculus Quest. Met de camera’s op de Quest wordt het gebied met de hand gescand en gevolgd. Mark Zuckerberg vertelde in een interview: “Als je nadenkt over hoe we schermen gebruiken, nemen we telefoons mee, maar de helft van onze tijd met schermen is tv. Ik denk dat VR televisie is en AR telefoon. “Ik ben benieuwd waar dit toe zal leiden.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button