Hosting Nieuws

Total Webhosting Solutions omvat IPS

Total Webhosting Solutions (TWS) doet weer een aankoop. De keuze valt dit keer op de Rotterdamse hostingprovider IPS. Dit bundelt nu zijn krachten met de TWS RealHosting-divisie met als doel een sterkere positie op de hostingmarkt te krijgen. Hoeveel TWS betaalt voor IPS wordt niet gecommuniceerd.

IPS is gevestigd in Rotterdam en is dé hostingpartner voor de creatieve industrie. Door lid te worden van TWS en samen te werken met RealHosting, krijgt IPS de mogelijkheid om te blijven groeien en innoveren. Concreet investeert TWS in technologie en service, zodat IPS in de toekomst nieuwe technologieën kan introduceren bij partners.

Matthieu van Amerongen, CEO van TWS, geeft aan dat hij veel groei ziet in dit deel van de webhostingmarkt en verwacht dat dit op de lange termijn een groeimarkt zal blijven. ‘RealHosting en IPS-diensten zijn perfect voor partijen die websites en/of applicaties leveren aan eindklanten en de online infrastructuur beheren.’

TWS bouwt webhostingportfolio

Strikwerda Investments, de houdstermaatschappij van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, bouwt onder de paraplu van Total Webhosting Solutions (TWS) al enkele jaren een webhostingportfolio op door middel van overnames. Het bedrijf is bezig met overname. Het heeft onlangs Skyberate en MageHost aan zijn portfolio toegevoegd. Vorig jaar nam Argeweb KPN over en kocht Axarnet, een Spaanse aanbieder van web- en cloudhosting. Het portfolio omvat ook bedrijven als Yourhosting, Versio, PC Extreme, Realhosting, De Heeg, Savvii, Provider, Neostrada en Revised Cloud Services.

Naast TWS heeft Strikwerda Investments het vehikel Total Specific Hosting (TSH), waar partijen als Vancis en NEH onder vallen. Met een groter web- en cloudhostingportfolio bedienen ze de grotere bedrijven met managed sourcing-diensten. TWS is geschikt voor kleinere bedrijven met webhosting- en domeinregistratieservices.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button