Hosting Nieuws

Hoe kies je een goede domeinnaam voor je website

Zelf een website maken? Dan komt er veel bij kijken. Je begint met het hosten en registreren van een domeinnaam. Maar dat is niet zo eenvoudig als je denkt. Een domeinnaam moet goed in elkaar zitten, want die bepaalt mede hoeveel bezoekers je krijgt. Wat is een domeinnaam precies en waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is in feite uw adres op internet. Als telefoonboek waarin je adres en telefoonnummer stonden zodat je makkelijk op achternaam gevonden kon worden, is er nu een DNS, ook wel het Domaine Name System genoemd. Hoe beter je naam, hoe makkelijker het is om bezoekers aan te trekken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?
Hoe bepaal je wat een goede domeinnaam is? Hieronder vind je een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een domeinnaam.

1. Zorg ervoor dat uw domeinnaam uniek is
Elke domeinnaam moet uniek zijn. U kunt de domeinnaam van een bestaande website niet gebruiken. De domeinnaam van deze website is bijvoorbeeld www.pen.nl. Het is in gebruik en dus bezet.

2. Houd het simpel
Een korte domeinnaam is makkelijker te onthouden dan een lange. Hoe minder gedoe zoals koppeltekens, hoe gemakkelijker het is. Kies een korte, duidelijke domeinnaam voor uw website om het uw bezoekers gemakkelijk te maken. U kunt het beste een domeinnaam van één of twee woorden kiezen. U wilt immers dat uw bezoekers de domeinnaam onthouden en er later op terugkomen.

3. Wees specifiek
Je hebt een specifiek doel voor ogen met je website. U wilt een bepaald product verkopen of uw bedrijf onder de aandacht brengen. Een domeinnaam bestaat vaak uit een bedrijfsnaam. Dit kan uw achternaam zijn in combinatie met een product of niche, of alleen uw achternaam. Het is ook mogelijk om te focussen op een specifiek zoekwoord.

4. Let op de spelling
Het is aan te raden om een ​​Nederlandse domeinnaam te kiezen als u niet internationaal zaken doet. Mensen maken bijvoorbeeld veel minder fouten bij het typen van uw domeinnaam. Het is ook belangrijk om op de spelling te letten. Een domeinnaam met een grote spelfout zal zeker geen goede indruk maken, tenzij het een woordspeling is.

5. Kies een geschikte extensie
De extensie is wat na de punt in een link verschijnt. In Nederland kies je vaak voor .nl. Wilt u een internationale website opzetten of heeft u de mogelijkheid om een ​​internationale website op te zetten? Dan is .com de meest gekozen extensie. Er zijn echter ook andere extensies zoals .blog en .net.

Met bovenstaande tips wordt het zeker makkelijker om een ​​goede domeinnaam te vinden. Als je eenmaal een domeinnaam hebt bedacht, kun je eenvoudig online controleren of deze nog beschikbaar is. Deze kunt u vervolgens bij Versio registreren. Als de domeinnaam al in gebruik is, zie je vaak een lijst met beschikbare alternatieven. Succes!

Deel dit bericht. Heb je nieuws? Whatsapp van onze redactie op: 0646139696.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button