Hosting Nieuws

Craig Wright “krijgt het goed” van de rechter over het hosten van de Bitcoin-whitepaper

Craig Wright had de overhand. De website www.bitcoin.org werd bevolen om alle verwijzingen naar de Bitcoin-whitepaper te verwijderen na een beslissing van de Britse rechtbank.

Whitepaper-rechtszaak

Het klinkt in eerste instantie misschien wat vreemd: Craig Wright wint een rechtszaak. En dat klopt: de werkelijkheid is iets genuanceerder.

Koop Bitcoin eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga je gang en betaal geen handelskosten bij je eerste aankoop tot € 1.000!

Cobra, de pseudonieme bitcoin-ontwikkelaar die de website beheert, heeft ervoor gekozen om zijn identiteit niet voor de rechtbank bekend te maken. Dit was een vereiste als hij zich voor de rechtbank wilde verdedigen. Omdat Cobra die beslissing nam, ontving Wright een verstekvonnis.

Een verstekvonnis is een vonnis van de rechtbank waarbij een van de partijen afwezig is. Een verstekvonnis is doorgaans een vonnis waarbij de betrokkene wordt veroordeeld tot betaling van een bedrag aan de andere partij. Dit is ook in dit geval het geval.

Naast het verwijderen van de whitepaper van Bitcoin van de website, moet Cobra £ 35.000 ($ 48.655) aan juridische kosten betalen. Cobra haalt de grap meteen uit op Twitter door het bedrag naar een adres uit Blok 9 te sturen. Dit zou van Satoshi Nakamoto zijn, de eigenlijke schrijver van het witboek.

= https: //twitter.com/CobraBitcoin/status/1409526673767284736 “data-service =” twitter “>

geschiedenis

In januari beweerden de advocaten van Fraudtoshi dat Bitcoin.org en Bitcoincore.org geen rechten hadden om het witboek te hosten vanwege vermeende inbreuk op het auteursrecht.

Dit leidde tot grote verontwaardiging en onenigheid binnen de Bitcoin-gemeenschap. Enerzijds was er een groep die meende dat er belangrijkere zaken waren om energie en tijd in te steken en daarom de whitepaper offline haalde. Aan de andere kant waren er fundamentalisten die geloofden dat CSW op deze manier geen gelijk kon en mocht hebben.

Ondertussen heeft Bitcoin laten zien dat het anti-fragiel en gedecentraliseerd is. Het netwerkeffect deed zijn werk en binnen de kortste keren stond het document op honderden nieuwe websites. waaronder de regeringen van Estland en Colombia.

Inmiddels heeft ook COPA, de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), dit onderwerp opgepakt. U heeft om meer informatie gevraagd over de claims.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Bezoek dan onze Telegram-chat en download onze Android Nieuws-app of iOS Nieuws-app!

Gerelateerde Artikelen

Back to top button