Hosting Nieuws

De voordelen van het uitbesteden van webhosting

Zodra u uw eigen website start, moet u die website (of webtoepassing) ergens op een server hosten. Als u dat niet doet, kan niemand uw website gebruiken. Heel belangrijk, maar wat is de beste manier om je website te hosten? Dat leggen we hier kort uit.

Waarom zou ik een website hosten?

Het beheren van een website is eigenlijk te vergelijken met het bouwen van een huis. Als je een huis wilt, heb je een stuk grond nodig om op te bouwen. Hetzelfde geldt voor een website. Om deze website (het ‘huis’) te laten draaien heb je een server (een ‘stuk land’) nodig. Zodra je gevonden wilt worden, heb je een domeinnaam nodig (de ‘straatnaam’).

Gebruik een server van derden

Voor webhosting heb je dus een server nodig. Je kunt deze server thuis zelf draaien, maar er zijn ook veel providers op internet die je hierbij kunnen helpen. Door ervoor te kiezen om je webhosting uit te besteden, maak je het jezelf stiekem een ​​stuk makkelijker. In theorie is het heel goed mogelijk om een ​​server voor je eigen website te hosten, maar dat betekent veel werk voor je. Een server heeft vaak veel updates nodig om de beveiliging te waarborgen en te behouden. Betrouwbare webhostingproviders upgraden regelmatig hun hardware zodat er bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging niets mag ontbreken.

Voordelen van het uitbesteden van webhosting

Door webhosting uit te besteden, krijg je eigenlijk een heel IT-team ter plaatse zonder het daadwerkelijk ter plaatse te krijgen. Deze experts beschermen de websites van hun klanten de klok rond door de beschikbaarheid van de server continu te bewaken. Kwaadaardige virussen en malware-aanvallen maken geen kans. Het mooie is dat het in veel gevallen niet de wereld kost om een ​​website bij een externe provider te hosten. Voor nog geen drie dollar per maand heb je vaak de meest luxe pakketten voor uitgebreide samenwerkingen.

Hoe kies je de beste webhostingpartner?

Zodra je besluit om je webhosting extern te gaan runnen, is het goed om met een paar punten rekening te houden zodra je op zoek gaat naar een externe partner. Let bijvoorbeeld op:

  • Hoe groot het bezoek kan zijn: Sommige providers maken extra kosten als ze een bepaald aantal bezoekers bereiken.
  • Of je ook gebruik kunt maken van e-mailhosting, providers rekenen soms extra kosten voor het hosten van e-mails.
  • Of er voldoende opslagruimte en opslagruimte is: Tegenwoordig zijn bestanden vaak groot, dus voldoende opslagruimte is een voordeel.
  • De aangeboden klantenservice: is deze de klok rond beschikbaar en kan hij u altijd helpen? Lees recensies en beoordelingen!

Hopelijk kun je met deze tips opschieten en weet je nu wat meer over webhosting. Succes!

Gerelateerde Artikelen

Back to top button