SEO Nieuws

Neil Patel maakt een video over Toolbar PageRank alsof het nog bestaat • SEOnews

Neil Patel heeft onlangs een video gemaakt met de titel Why Domain Authority is More Important Than PageRank.

In deze video legt hij uit waarom Moz Domain Authority belangrijker is dan PageRank. Als belangrijkste reden noemt hij het feit dat Google’s Toolbar Pagerank niet vaak genoeg bijgewerkt.

Voor mij het understatement van het jaar, want de ‘openbare’ PageRank Score (die je voor maart 2016 in de Google Toolbar zag) is sinds december 2013 niet meer geüpdatet en dat was overigens per ongeluk.

Google kondigde al in 2014 aan dat de PageRank van de Google Toolbar nooit meer geüpdatet zal worden, daarom doet deze video veel wenkbrauwen fronsen.

Op Twitter werd het filmpje dan ook met een gezonde dosis sarcasme behandeld:

“Het probleem met PageRank is dat het niet vaak wordt bijgewerkt. Dus focus je er niet op. ”OO Welk jaar is de LOL

– Jennifer Slegg (@jenstar) 17 juli 2017

LOL, en Inktomi drijft Yahoo nog steeds aan terwijl het overweegt om Altavista te kopen … 2000 genaamd op zoek naar het terugwinnen van trefwoorddichtheid

– Rasmus Sørensen (@rumbas) 17 juli 2017

Plot Twist: Hij is eigenlijk een SEO-meesterbrein die valse informatie verspreidt om zijn eigen ranking te verbeteren. pic.twitter.com/SIIAxEq0sY

– ioana sima (@ SimaIoana1) 17 juli 2017

Natuurlijk bestaat Google PageRank nog steeds achter de schermen bij Google. In feite maakt het deel uit van het kernalgoritme en is het nog steeds behoorlijk belangrijk. Maar niet zo belangrijk als in de goede oude tijd.

Google-medewerkers krijgen vaak vragen over Domain Authority, ook al is het een statistiek van het SEO-bedrijf MOZ. Veel mensen lijken te denken dat Domain Authority iets met Google te maken heeft.

Gary Illyes van Google was er ook niet zo blij mee:

Wat … De … F … F … Fred …

– Gary “鯨 理” Illyes (@ethod) 17 juli 2017

Bedankt Ammon. Mijn maandag was niet erg genoeg 🙂

– Gary “鯨 理” Illyes (@ethod) 17 juli 2017

Vroeger verkochten ze Pagerank, nu verkopen ze Domain Authority!

Google heeft ooit publieke PageRank afgeschaft omdat webmasters er te veel belang aan hechtten en het ook gebruikten om websites of links naar websites te prijzen. Dus mensen waren eigenlijk PageRank aan het verkopen, en daar wilden ze vanaf.

Maar uiteindelijk heeft het niet geholpen. Tegenwoordig verkopen mensen Domain Authority en hebben ze er geen controle over. Ik zeg: Geef ons gewoon de PageRank terug ?

Wat denk je? Laat het ons weten via het reactieformulier onderaan deze pagina.

De volgende twee tabbladen wijzigen de onderstaande inhoud.

Gelukkige vader, oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, webdesigner, SEO-specialist en usability-freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren op Google.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button