SEO Nieuws

Yoast weg | en ~ als scheidingsteken voor SEO-titels

Dingen veranderen, de wereld verandert. De hele tijd. Soms veranderen er dingen waardoor je aan jezelf gaat twijfelen. Bijvoorbeeld wijzigingen in de Yoast SEO-plug-in, versie 17.1 vanaf 7 september 2021. Dit elimineert de mogelijkheid om een ​​pipe (|) of tilde (~) als scheidingsteken in uw SEO-titels te gebruiken. Waarom is dat en is het slecht?

Waarom verdwijnen deze scheidingstekens?

In de Yoast SEO Changelog meldt de ontwikkelaar dat Google volgens deze scheidingstekens regelmatig vervangt door andere scheidingstekens. In de blogpost bij deze release zegt Yoast echter: “Vanaf vandaag geven we je meer controle over je titels.” Met het verwijderen van de scheidingstekens lijkt dit een beetje tegenstrijdig.

Is het aan Yoast om dit te bepalen?

De vraag die dan rijst is of het aan Yoast is om te bepalen of je deze separatoren wel of niet kunt gebruiken. Afgezien van het feit dat Google deze scheidingstekens niet altijd vervangt. Zolang Google deze scheidingstekens niet volledig negeert of overschrijft, is er niets aan de hand, toch?

Tijd voor een andere SEO-plug-in?

Yoast SEO is nu de naam als het gaat over SEO-plug-ins. Toch kan een dergelijke wijziging WordPress-gebruikers ertoe aanzetten om over te schakelen naar een andere SEO-plug-in. Veel keuze tegenwoordig, een greep uit de mogelijkheden:

  • SEOPers
  • Rang wiskunde
  • Alles-in-één SEO
  • Het SEO-framework

Als je eenmaal gewend bent aan een van de plug-ins, is het begrijpelijk dat je niet zomaar overschakelt naar een andere. Dat zou echter geen probleem moeten zijn, aangezien veel instellingen kunnen worden geëxporteerd en vervolgens weer in uw nieuwe plug-in kunnen worden geïmporteerd.

Maar er zijn ook andere opties

Naast een nieuwe SEO-plug-in heb je andere opties om deze scheidingstekens te blijven gebruiken als je geen afstand wilt doen van Yoast SEO. Hiermee kunt u voor elke pagina of elk bericht handmatig een titel invoeren, inclusief het gewenste scheidingsteken. Dat is veel werk, want je moet het voor elke kant zelf doen.

Wat je ook kunt doen is simpelweg je scheidingsteken in de Yoast SEO-instellingen in te voeren. Dit doe je via (Yoast) SEO> Zoekweergave> Content Types, waar je variabelen voor je SEO-titels kunt instellen. Deze variabelen bevatten uw scheidingsteken, dat u kunt vervangen door het scheidingsteken zelf. Dus in plaats van de variabele ‘Separator’, stel handmatig | . in of ~ als u het als scheidingsteken wilt gebruiken, zoals hieronder weergegeven:

Screenshot van het tabblad zoekweergave in Yoast SEO, waar je handmatig variabelen kunt instellen en elementen kunt invoegen.  In dit voorbeeld is de variabele 'Separator' vervangen door de zogenaamde pijp.

Wat vind je van Yoast’s beslissing om deze separatoren uit de opties te verwijderen? Is dat voor jou een reden om over te stappen naar een andere SEO plugin?

De volgende twee tabbladen wijzigen de onderstaande inhoud.

Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversiespecialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gefascineerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button