Hosting Nieuws

Website hosting: dit zijn alle mogelijkheden op een rij

Het is voor veel mensen niet duidelijk dat er verschillende soorten website hosting zijn. Serverhosting kan vele vormen aannemen. Een websitehost is in feite een bedrijf dat zowel de technologie als de kennis heeft om uw website zichtbaar te maken op internet. Een hostingbedrijf heeft serverkasten. Op zo’n server, de speciale computer, kunnen websites worden gehost. Als deze servers offline gaan, gaan alle aangesloten websites ook offline. Daarom hebben servers altijd een eigen generator waar ze niet door de buitenwereld kunnen worden beïnvloed. Lees nu verder over de verschillende mogelijkheden voor websitehosting.

Alle website hosting opties

Webhosting werkt op basis van serverhosting en bestaat uit verschillende vormen. We omschrijven deze vormen als volgt:

Gedeelde hosting

De eerste optie is eigenlijk een vorm van delen. Bij shared hosting zijn er verschillende websites die allemaal gebruikmaken van de bronnen van een server op één host. Het is eigenlijk de goedkoopste optie die je hebt in hosting en je kunt het zien als een hostel. iedereen draagt ​​bij aan de ruimte, maar iedereen heeft zijn eigen bed.

Toegewijde hosting

De tweede optie is dedicated hosting. Met dedicated webhosting heb je het eigenlijk helemaal voor jezelf. Je huurt een lege server waar je zelf aan kunt sleutelen. Je hebt dus eigenlijk volledige controle over de hosting van je website.

Cloudhosting

Buiten de webversies heb je ook cloudhosting. De naam maakt het duidelijk, maar het gaat om een ​​host in de cloud. De cloud is een samenwerking tussen verschillende machines en er hoeft dus geen speciale server te worden gehuurd. De belasting wordt verdeeld over de verschillende aangesloten computers.

VPS

Ten slotte is er ook VPS-hosting. Dit is een vorm van dedicated webhosting die goedkoper is. VPS staat voor Virtual Private Server. Het geeft je de mogelijkheid om verschillende systemen en applicaties op één server te draaien. Dit biedt veel vrijheid voor het gebruik van uw website. Op deze manier kunt u de website delen, maar ook communiceren met uw prospects via verschillende websites. Denk bijvoorbeeld aan een product of dienst binnen hetzelfde bedrijf dat gericht is op een andere doelgroep.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button