Hosting Nieuws

Wat is hosting en waarom heb je een webhost nodig?

De wondere wereld van internet bestaat uit miljarden websites en webshops. Al deze sites hebben een eigen plek nodig waar ze te vinden zijn. Een plaats die u kunt bereiken door een webadres in te voeren. Deze plek op internet? Daarvoor heb je webhosting nodig.

Over webhosting

Om een ​​website online te zetten, moet je als het ware een stukje webruimte huren. Dit doen ze via een webhost. De bestanden waaruit uw website bestaat, worden door de host opgeslagen. Dit is dus waar u in feite de gegevens opslaat waaruit uw website bestaat.

Een webhost verhuurt u een plaats op internet. Hiervoor is een server nodig: alle websites hebben nog een solide basis op een solide server. Elke webhost heeft een of meer fysieke servers. Wil je graag een eigen website? Met één domeinnaam kom je er niet.

De domeinnaam: wat dan?

De domeinnaam is de naam van uw website of webadres. Dat kunnen bijvoorbeeld mooie schoenen zijn. De domeinnaam is het adres van uw website. Je kunt het vergelijken met de straatnaam: daar vind je mensen. Het huis in die straat? Daar heb je veel voor nodig, of een webhost.

Start met hosten

De webhost slaat uw website daadwerkelijk op en zorgt ervoor dat deze altijd bereikbaar is via uw domeinnaam of adres. Er zijn duizenden webhosts om uit te kiezen. Zo zijn er grote partijen die duizenden websites onderhouden, maar ook kleinere hosts die maar één server onderhouden en dus niet veel websites beheren.

Wanneer je aan de slag wilt met je nieuwe website en gastheer, moet u eerst een domeinnaam kopen. Met deze domeinnaam kunt u contact opnemen met een webhost. Hij kan de domeinnaam dan opslaan op zijn server. Van daaruit kun je zelf aan de slag met het bouwen van de website: deze staat nu op een veilige plek die wordt bewaakt door de host.

Soorten webhosting

We kunnen een aantal veelvoorkomende soorten hosting onderscheiden. Er zijn ook uitzonderingen en uitzonderingen, maar dit zijn de meest voorkomende en waarschijnlijk de soorten webhosts waaruit u zult kiezen:

  • Gedeelde hosting
  • VPS-hosting
  • WordPress-hosting

Grote providers bieden vaak meerdere soorten aan. Er zijn ook webhosts die met pakketten werken, zoals my.host.

Gedeelde hosting

Tot nu toe werd het vaak afgeraden om een ​​server met veel andere websites te delen. Een toename van het webverkeer van een van deze websites kan ervoor zorgen dat uw website traag of ontoegankelijk wordt. Tegenwoordig is shared hosting zo geoptimaliseerd en verbeterd dat het veilig is om aan te nemen dat alles goed zal werken bij geavanceerde providers.

In feite is shared hosting tegenwoordig de meest gebruikte vorm van webhosting. Het concept van het delen van servers is goedkoper en zorgt ervoor dat je terecht kunt bij een host die veel kennis heeft. Technische problemen komen dan minder vaak voor.

WordPress-hosting

WordPress is een softwareprogramma waarmee je een website kunt maken. Wordpress is hiervoor misschien wel het meest gebruikte programma. Er zijn miljarden websites wereldwijd die op dit systeem draaien. Daarom zijn er ook hosters die speciale Wordpress hosting aanbieden: Zij hebben de hosting zo ingericht dat deze optimaal aansluit bij Wordpress websites.

WordPress-hosting verschilt in sommige opzichten van reguliere hosting. Elke aanbieder richt deze vorm van hosting anders in, maar er zijn vaak enkele dingen gemeen:

Installatie is vaak eenvoudig met behulp van het installatieprogramma met één klik. Zo voorkom je dat je allerlei handmatige stappen moet doorlopen om je nieuwe website te configureren met je nieuwe host. De meeste webhosts bieden dit tegenwoordig aan. Je WordPress website is vaak binnen enkele minuten geïnstalleerd.

Bovendien zijn serverconfiguraties geoptimaliseerd om WordPress-sites sneller te laden. Beveiligingsmaatregelen zijn ook specifiek ontworpen voor dit type systeem. Daarnaast zijn er per webhost verschillende extra’s of voordelen van deze vorm van hosting. bij mijn.host Zo krijg je bijvoorbeeld ook Wordpress Caching & Staging.

VPS-hosting

VPS betekent virtuele privéserver. De naam doet vermoeden dat je met VPS een server helemaal voor jezelf hebt, maar dat is niet bepaald het geval. Net als bij shared hosting moet je de server delen met andere websites. Je hebt je eigen deel op deze server. Hierdoor heb je vaak meer geheugen en opslagruimte beschikbaar.

Het voordeel van deze vorm van hosting is dat zelfs grote, complete websites probleemloos kunnen functioneren. Als uw website veel opslagruimte nodig heeft, is dit aan te raden. Een nadeel is de prijs: in tegenstelling tot shared hosting.

De host voor jou kiezen

Het kiezen van een webhost hangt af van het type website. Werk je bijvoorbeeld met Wordpress? Dan is de keuze duidelijk. Heb je een kleine webshop? Dan is shared hosting vaak prima.

Maar let ook op wat voor u belangrijk is: Is de klantenservice goed bereikbaar? Kunt u ook speciale persoonlijke e-mailadressen ontvangen? Hoeveel ruimte heb je nodig om je website uit te breiden en hoeveel back-ups worden er gemaakt? Breng vooraf in kaart wat voor jou belangrijk is en maak de keuze die echt bij jou past!

Gerelateerde Artikelen

Back to top button