Hosting Nieuws

VPS en webhosting uitgelegd. – Dongen

Foto:

Ingezonden Veel mensen hebben gehoord van VPS: VPS staat voor Virtual Private Server. Als het je onbekend in de oren klinkt, kan het handig zijn als ik je vertel dat een VPS een virtuele machine is die gebruikmaakt van de mogelijkheden van een fysieke server. Daarnaast biedt een virtual private server gebruikers ook verschillende serverfuncties. Een VPS heeft alles te maken met webhosting. Wat dat precies is, lees je in dit artikel.

Wat is webhosting?
Oké, bij een virtual private server draait alles om webhosting, maar wat is het precies? Dat het begrip “webhosting” vaak nog wat onduidelijk is, komt doordat het anders wordt geïnterpreteerd. Volgens Wikipedia is de definitie als volgt: “Webhosting is een dienst die individuen of bedrijven ruimte geeft om informatie, ruimte, afbeeldingen of andere inhoud op te slaan die toegankelijk is via een website.

Ik zal dit verder toelichten aan de hand van een voorbeeld: Indien u een professionele website heeft, wordt deze website op een server geplaatst met toegang tot internet. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen toegang heeft tot privégegevens. Dat is begrijpelijk. Webhosting zorgt ervoor dat ongewenste bezoekers worden geblokkeerd. Ook zorgt het ervoor dat niemand je website kan schaden, er worden tegenwoordig veel websites gehackt, dus het is belangrijk dat je website goed beveiligd is.

Waar moet je op letten?
Wanneer je hebt besloten om samen te werken met de hostingprovider, zijn er een paar dingen die belangrijk zijn. Logischerwijs wil je een goede keuze maken. Hierbij moet u onder andere nadenken over hoe belangrijk uw website voor u is, wat u precies wilt bereiken, wie u verantwoordelijk houdt voor de beveiliging van de website, welke service en ondersteuning u verwacht en hoe het is met persoonlijk contact over de telefoon. Al deze overwegingen zijn belangrijk bij het vinden van de juiste VPS-partner voor het goed functioneren van uw website.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button