Hosting Nieuws

De voor- en nadelen van managed hosting!

INGEDIEND – Als je op zoek bent naar een eigen website of webshop, dan kom je snel de term hosting tegen.

Elke website of webshop moet gehost worden. De hosting zorgt ervoor dat de website online blijft en op elk moment bereikbaar is! Er zijn veel manieren om in 2021 een website of webshop te hosten. Als beginnende website of webshop exploitant wordt het vanaf het eerste moment lastig om de juiste hosting te vinden. Als je zeker wilt weten dat je op de juiste plek bent, kun je het beste kiezen Beheerde hosting. In deze blog vertellen we je waarom!

Voordelen van managed hosting

De lijst met voordelen van managed hosting is eigenlijk te lang om op te noemen. Deze vorm van hosting is veiliger dan onbeheerde hosting, sneller en betrouwbaarder. Bij managed hosting krijg je namelijk een eigen serverruimte van de hostingprovider. Dit betekent dat dit deel van de server alleen voor jou draait. Kies je voor unmanaged hosting, dan wordt je website op een server geplaatst bij andere websites. Zodra die websites het slachtoffer worden van een grote hack, is de kans groot dat ook uw website wordt getroffen. Met managed hosting bescherm je jezelf tegen dit risico. De kans dat je server uitvalt is net zo groot als bij unmanaged hosting.

Naald beheerde hosting

Het komt erop neer dat managed hosting maar één groot nadeel heeft. Dit nadeel heeft te maken met de prijs. De prijs die u betaalt voor managed hosting is veel hoger dan de prijs die u betaalt voor unmanaged hosting. Of deze prijs terecht is, hangt helemaal af van je website of webshop. Heb je een hele grote website of een hele grote webshop of een website/webshop die veel met gevoelige data werkt, dan kan een managed hostingpakket heel snel gemaakt worden. In deze gevallen is de beveiliging die Managed Hosting met zich meebrengt veel meer waard dan de kosten van het hostingpakket! Helaas, als je een kleine of startende website hebt, kan de hogere prijs je snel afschrikken.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button