E-commerce Nieuws

Dit zijn de grootste e-commerce bedrijven van Nederland; en omzet blijft groeien • Warehouse Total

Bol.com, dat de laatste hand legt aan een sterk geautomatiseerd fulfilmentcentrum, mag zich opnieuw de best verkopende noemen. De onlinegigant uit Waalwijk wist zijn omzet met 45 procent te verhogen tot 3,3 miljard euro.

Top 3 ongewijzigd

Niet alleen bol wist zijn omzet aanzienlijk te verhogen. De grootste e-commercebedrijven hebben massaal geprofiteerd van de corona-gerelateerde lockdowns. De top drie van e-commercebedrijven is ongewijzigd, maar de omzet is dat zeker niet.

Dat blijkt uit de Twinkle Top 100, die jaarlijks de grootste online verkopers van Nederland rangschikt.

Bol.com weer de grootste

Lijstengids bol.com gaat nog verder naar Coolblue en Albert Heijn. Coolblue, dat zijn beursgang moest annuleren, boekte in 202 een omzet van ruim 1,4 miljard euro, 300 miljoen meer dan in 2019. Albert Heijn heeft zijn online-omzet bijna verdubbeld tot ruim 1,2 miljard euro.

Zalando en Wehkamp in top 5

Zalando met een nieuw logistiek centrum in Bleijswijk en Wehkamp vervolledigen de top 5. Amazon staat op plaats 6. Jumbo behield de zevende plaats, gevolgd door Picnic (vorig jaar dertien). De Bijenkorf blijft op de negende plaats. De voedselbezorgservice HelloFresh maakt de top 10 compleet.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button