Hosting Nieuws

Beoordeling: STRATO Hosting Basic | WINMAG Pro

Tegenwoordig kunt u als dienstverlener, wederverkoper of hobbyist kiezen uit tal van sociale mediakanalen en fora om uw informatie en aanbiedingen te presenteren en presenteren. Niets is echter te vergelijken met een persoonlijke website: je eigen domein, mailserver en betrouwbare hosting. STRATO biedt tal van oplossingen voor hosting en storage via eigen datacenters. We hebben het Hosting Basic hostingpakket getest om te kijken of de oplossing volledig en snel een veilige websitebasis kan bieden.

  • Hosting Basic kan de eerste twaalf maanden voor één euro per maand worden afgenomen, daarna is de reguliere prijs 6 euro per maand.

  • Dat is goedkoop, want voor € 12 kun je een jaar lang gebruik maken van een domein (inclusief SSL-certificaat), 40 GB mailruimte, vijf MySQL-databases (SSD) en 20 GB webruimte voor het opslaan van websitecontent.

  • Maar liefst 20 GB webruimte is voldoende voor de meeste bedrijfswebsites die worden gebruikt om aanbiedingen, producten en contactgegevens te presenteren. Als je duizenden pagina’s met inhoud hebt, is upgraden naar een van de grotere pakketten een fluitje van een cent.

  • STRATO biedt een heel scala aan hostingpakketten, die verschillen in prijs en onder meer in de hoeveelheid webruimte, mailruimte en databases, maar Hosting Basic komt tegemoet aan de gemiddelde behoefte van een zzp’er of MKB.

Een koude gang in het STRATO datacenter in Berlijn.

LEES OOK: Webhosting: Zo doe je dat

Datacenter

STRATO geeft op haar Nederlandse website duidelijk de mogelijkheden weer. Na een snelle online aankoop kunt u direct gebruik maken van een deel van de STRATO serverruimte. De configuratie en het beheer vindt plaats via een webdashboard – daarover later meer – en alle website- en e-mailcontent wordt gehost vanuit STRATO’s eigen datacenters in Duitsland, het land waar het bedrijf in 1997 werd opgericht. Dankzij strikte Europese en Duitse gegevensbeschermingswetten zijn uw gegevens hier veilig. Daarnaast beschikt STRATO over ISO-certificering, bewijs van de beschikbaarheid en veiligheid van de STRATO-services en maatregelen zoals redundantie, datamirroring tussen datacenters en noodstroomvoorzieningen. Het bedrijf streeft in alle opzichten naar de hoogst mogelijke en veiligste beschikbaarheid.

Een medewerker van STRATO controleert de stroomvoorziening in het datacenter.

Domein-, e-mail-, database- en beveiligingsbeheer kan worden gedaan via een webdashboard. Zoals verwacht is er rekening gehouden met de eerste drie items op deze lijst. Als u naar Domeinbeheer navigeert, heeft u de mogelijkheid om een ​​domeinnaam te registreren en het domein te configureren. Als u naar E-mailbeheer navigeert, heeft u de mogelijkheid om mailboxen aan te maken (tot 4.000 met Hosting Basic) en serverinformatie te bekijken. Databases worden aangemaakt via het databasebeheer (maximaal vijf bij Hosting Basic), daarna vindt de configuratie plaats via phpMyAdmin. Vol en snel, maar niet verrassend. Opvallend is het beveiligingsbeheer: er worden dagelijks en automatisch back-ups gemaakt, waarna met een (letterlijke) muisklik kopieën kunnen worden teruggezet.

ServerSide AntiVirus en AntiSpam worden ook automatisch geactiveerd, waardoor e-mailinboxen bestand zijn tegen phishing.

samengevat

Onder de website apps vind je voorbereide links naar en installaties van populaire content management systemen (CMS) zoals WordPress, Drupal en Joomla!. Wij zijn tevreden over Basic Hosting. Het pakket is goedkoop en bijzonder uitgebreid. Hosting Basic biedt functies zoals back-up en e-mailfiltering naast de kernfuncties die normaal zijn voorbehouden aan duurdere tariefgebruikers. Mogelijk is dit te wijten aan het feit dat STRATO al vele jaren een breed scala aan opbergoplossingen levert. Hoe dan ook – zeker een aanrader.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button