Hosting Nieuws

SIDN waarschuwt houders opgezegde domeinnamen

 

 

Voormalige houders van nl-domeinnamen ontvangen een rapport wanneer op deze opgezegde domeinnamen court mailverkeer binnenkomt. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) gaat hiermee gegevens in de domeinen beter verzamelen. De actie maakt onderdeel uit van een proef die een jaar duurt voor de hele nl-zone toepassing.

Er zijn ook bewijzen van de registrar Argeweb en Openprovider wezen uit dat SIDN hiervoor is een handig systeem (Lemmings genaamd) ontwikkeld. Tevens heeft Argeweb geweten dat het duidelijk was dat het einde van het risico van het opzeggen van een domeinnaam. Ook Openprovider ziet heil in het opvoeren van de beveiliging rond domeinnamen.

De opgegeven domeinnamen komen na een quarantaineperiode vanaf nu wanneer ze worden geregistreerd. Soms het voor dat iemand nog mail verstuurt naar e-mailadressen de goederen gekoppeld aan de oude domeinnaam.

Iedereen die de andere domeinnaam registreert in de opnieuw kan dan in principe alle e-mails verzenden die naar hem of haar worden verzonden bij het aanmaken van de respectieve e-mailadressen. Dit is de verantwoordelijkheid van de autoriteiten in de zorginstellingen. Daardoor ontstonden grote datalekken uit Zeer gevoelige informatie, Aldus SIDN.

campagne

Met Lemmings uitgevoerd SIDN de voormalige huizen van verwijderd nl domeinnamen te eerst. Dit wordt gebruikt als SIDN om te detecteren dat tijdens de quarantaineperiode mogelijk geen legitieme e-mail naar de domeinnaam wordt verzonden. Op de legitieme mail rechtbanken mail begrijpt het geen deel ontstaan ​​van een grotere campagne z als bulkmail.

Nou, zowel kleinschalige proeven beginnen SIDN in maart met de grote landelijke proef. Voormalige domeinhouders zijn gewaarschuwd voor het einde van de quarantaineperiode. Het is bekend dat het ex-domein nog tien dagen de tijd heeft een domeinnaam uit quarantaine te halen van andere maatregels kan nemen. Alle registrars doen automatisch mee, maar hij geldt wel een afmeldmogelijkheid. Registrators kunnen in de toekomst de stad Waarschuwingen verwachten en de automatische deur zal zich in de buurt van de domeinnaam bevinden.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button