Hosting Nieuws

Politie houdt websites offline de verspilde data in ddos-as-a-service aanbiedingen – IT Pro – Nieuws

De Nederlandse politie heeft hetzelfde met de Amerikaanse FBI en de Amerikaanse politie. Twee websites worden offline gehouden, ze worden gebruikt met privégegevens te late uitlekken en om ddos-aanvallen te aanvallen. Een verdachte Belg maakt zich zorgen over het beheer van de sites.

De actie wordt uitgevoerd door het cybercrimeteam van politie Oost-Nederland. Het project op de twee websites startte later in 2020. Toen hield de politie een 22-jarige Arnhemmer op de op de site weleakinfo.com inloggegevens van gehackte accounts verkocht. Tijdens dat onderzoek ontwikkeling de politie een nieuwe website, weleakinfo.to. De websites vallen onder de politie geen vereniging met elkaar. “Waarschijnlijke wilde het vermoeden ontmoette een website in een alternatief internetdomein van de bekendheid binnen de hacker community van de merknaam Weleakinfo”, writing de politie.

Bij de zoektocht naar zoals hij achter de website zat, haakte naast Nederland ook de Belgische politie aan. Heeft een verdachte van 20 jaar uit namen gearresteerd. Bij het onderzoek onderzoek ook de Amerikaanse FBI mee. De politie laat nog op zoek te zijn naar vermoeden dat de informatie afkomstig is van Weleakinfo.

Naast de website met gestolen informatie bleek de verdenking ook een ddos-as-a-service-website te beheren. IPStress.in boot een booter aanmaakte tegen betaling een ddos-aanval konden uitvoeren de gebruike van een botnet. De dienst wordt niet als legitiem beschouwd, maar dat is aan de ddos-as-a-serviceaanvallen waarvoor betaald wordt. De diensten presenteren zich als een legitieme manier om de stabiliteit en beschikbaarheid van websites en servers te testen. De politie haalde eerder al dergelijke websites offline.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button