SEO Nieuws

Video-indexrapportage beschikbaar in Google Search Console

Google indexeert alle eerdere video’s, inclusief video’s van webpagina’s. Maar hoe weet je welke video’s van jouw webpagina zijn geïndexeerd? Dat wordt nu getoond in Google Search Console, het wordt nu getoond in het video-indexrapport.

Nou aankondiging 11 juli nu helemaal uitgerold

Op 11 juli werd Google Search Console gekoppeld aan een rapport over het indexeren van video’s.

📢 Om je inzicht te geven in de prestaties van je video’s op Google en om mogelijke verbeterpunten te identificeren, lanceert Search Console een nieuw rapport met de naam Video-indexering. Meer informatie https://t.co/ch4oRFeKrt pic.twitter.com/WtqNZwCq5l

— Google Search Central (@googlesearchc) 11 juli 2022

In de tweet wordt ernaar verwezen wanneer het wordt gebruikt in Google Search Central, en wordt gerapporteerd dat het op de volgende manier wordt gerapporteerd:

  • Hoeveel pagina’s met video die Google heeft geïdentificeerd
  • Welke video’s zijn succesvol geïndexeerd
  • Wat het indexeren van video’s tegenhoudt

Dit wordt ook expliciet gerapporteerd als de indexeringsrelease van video-rich snippets in gestructureerde gegevens voor video.

Nu helemaal uitgerold en voor iedereen beschikbaar

Vandaag maakte Google dus ook niet in een tweet omdat de rapportage van de videopagina volledig uitgerold is. Ze verschijnen nu allemaal in Google Search Console tot de rapportage van de indexering van video’s op hun webpagina’s.

We hebben de uitrol van het Search Console Video-indexrapport voltooid. Als Google video’s op uw site detecteert, wordt dit rapport weergegeven in de linkernavigatiebalk in het dekkingsgedeelte. We hopen dat dit je inzicht geeft in hoe je video’s presteren op Google Zoeken! 🧑‍💻 https://t.co/XfQO5q42md

— Google Search Central (@googlesearchc) 22 augustus 2022

Geïndexeerde en niet-geïndexeerde video’s in een overzicht

De rapportage staat op de ‘Videopagina’s’ in het menu aan de linkerkant, en op het hoefitem ‘Index’. Net als bij de andere berichten over indexering zie je dan een afbeelding met geïndexeerde in niet-geïndexeerde pagina’s, plus de toekomstige fouten.

Er zijn enkele positieve punten hier in de toekomst, het is echt waar op de index. Je kunt geen pagina-URL’s inspecteren die je wilt en geen video’s bekijken die Google je heeft gegeven, maar je zult ze niet vinden.

Dus kun je video’s je wel graag geïndexeerd zou zien zien in de index proberen te krijgen. Proberen, omdat er altijd zal worden betaald met dat Google wordt betaald van ze iets opnemen in de index en India geen garantie is dat een pagina van video daadwerkelijk geïndexeerd wordt.

Alle details over de ‘Rapport Video-indexing’, zoals Google het inbegrepen zelf, natuurlijk door Google zelf.

De volgende twee tabbladen wijzigen de inhoud hieronder.

Volbloed Fries, ontvangen te Apeldoorn. SEO- en conversiespecialist bij Optimus Online en zijn 2019 eigendom van SEOnieuws.com. Gebiologieerd door online marketing en het scripts van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button