Hosting Nieuws

Het beleid is de hostingsector voor hosting-resellers

Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid en de eenheden Amsterdam en Limburg, niet geregistreerd als een jaar geleden, een lijst gemaakt van deze hosting resellers. Vandaag ontvangen hostingbedrijven een klein klusje gedaan met een begeleidende brief. In de brief stond het beleid voor de toekomst in risico’s van het in Zee gaan met hosting resellers. De actie kwam tot kwam tot stand in overleg met het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Van onze goede digitale infrastructuur maken namelijk niet alle ‘gewone’ bedrijven gebruik. Ook cybercriminelen gebruiken de Nederlandse infrastructuur voor cybersecurity, op burgers van bedrijven.

deur verhuren

Nederlandse bonafide hostingbedrijven zijn bedrijven waar je op het internet kunt huren voor bijvoorbeeld ruimte het plaatsen van een website of cloudservice. Zij verhuren onbewust ruimte op hun servers aan buitenlandse bedrijven, zügeoemde wederverkopers. De wederverkopers houden deze servers weer door aan verbeteringn. Ransomware-bendes maken hier graag gebruik van voor het besturen van hun aanvallen.

Kogelvrij

De lijst met polissen wordt gegeven en een overzicht van de resellers. De bedrijven op de lijst presenteren zichzelf als een bulletproof service contractor, as then not meet a uitleg van de misdrijven de zij mogelijk maken. Dit geldt niet voor cybercriminele fora van andere online platforms. Aan de lijst liggen open bronnen ten grondslag. Het beleid is gebaseerd op de eerste open bar, de eerste ontmoeting met partners. Het delen van de lijst is bekend als waarschuwing. Door samen te werken met deze partners wordt de politie het internetbeveiliging.

Jammer

Diverse Nederlandse internet- en hostingbedrijven ontvangen de lijst met korte vandaag. De politie vermeld deze bedrijven dringend te controleren of de resellers die op de lijst staan, voorkomen in hun clant inventaris. Als het het geval is, is het politiek tot op zekere hoogte overwinnen met de clant van het hart. De wederverkopers zijn volgens de politie een essentiële schakel in het misdrijf van cybercriminaliteit.

partner

‘De hostingbedrijven ontvangen de brief, zien wij als partner. We hebben ze node om sam misbruik van onze digitale infrastructuur tegen te gaan aan de orde gesteld’, aldus Matthijs van Amelsfort, hoofdteam High Tech Crime. ‘Net als de resellers die wij aanbieden, kan wilde cybercriminaliteit met name worden gefaciliteerd door een ransomware-, botnet- of spamketen. Dan houdt de Nederlandse internet- en hostingsector zich bezig met slechte namen. Het is ook praktisch mogelijk om de hostingbehoefte te vergroten. Zo kan de politie hun servers in beslag nemen. Het kost geld en het is zonde voor andere mensen.’

Gerelateerde Artikelen

Back to top button