Computer Nieuws

AMD gebruikt een standaard 12Vhpwr connector voor RDNA 3 GPU’s – Computer – Nieuw

Is dat een gebruikersfout? Technisch is het zoals het staat beschreven in het weggedrag. Aan de andere kant is er ook een fabrikant van de stomme delen van het gebouw dat je wilt bouwen. Hierdoor zijn de CPU 8-pins en GPU 8-pins voedingsconnectoren anders gecodeerd, dus beide hebben een paar 12V/GND-draden die moeten worden vervangen. Waarschijnlijk ontmoet zo brute kracht kan elk van de connectoren we verwisselen en de Boel opblazen, maar daar heeft elk een slechte actor gebruikt voor nodig dan een kabeladapter die een beetje ‘hangt’ in elk geval.

Hier maak je een heel goed punt, wardoor ik ook zelf vind je niet mag speken van gebruikersfout, aangezien hij niet redelijkerwijs in het ontwerp is gedaan om de fout te voorkomen. In dit geval, evenals alle andere reacties hier, is het praktisch mogelijk voor normaal gebruik met een standaard case+mobo of met een 35mm rechterkabel voor de bocht, zoals de 4090 so lomp is dat daar geen ruimte voor is.

De veelgebruikte term hiervoor, geboren vanuit het Toyota Manufacturing System, is Wikipedia: Poka-yoke. Er wordt gewoon gezegd dat het niet gebouwd hoeft te worden, in dat geval is het een verbinder, dus moet gezegd worden dat het gebouwd is op het gebouw dat gebruikt wordt. Het verschil tussen de voorkant van de CPU 8-pins en de GPU 8-pins connector is een aparte feature voor een Poka-yoke besturing.

In het geval van de 12VHPWR aansluiting op de 4090 is het een groots aspect van het ontwerp van het geprojecteerde oppervlak van de kabel. Sterker nu, dus zoals genoemd Zullen de meeste gebruikers de Kabel te vroeg kunnen om alles past om in de kast te krijgen, en dat zal iedereen dus ook doen.

[Reactie gewijzigd door Evest op 26 oktober 2022 13:47]

Gerelateerde Artikelen

Back to top button