Hosting Nieuws

TransIP fuseert met Belgisch hostingbedrijf Combell – IT Pro – Nieuws

Het Belgische hosting Combell en zijn Nederlandse branchegenoot TransIP rapport dat ze gezamenlijk het fusiebedrijf team.blue hebben opgericht. Team.blue is de naam van het nieuwe holdingbedrijf dat beide partijen bij elkaar komen.

Beide bedrijven worden met het nieuwe team Blue en de marktwaarde van de zee dan een miljoen dollar behaald. Team.blue laat zien dat het twee diensten op de webhostingservice heeft, e-mail in applicaties die naar 1,2 miljoen mensen verspreid over Europa kunnen worden verzonden. Hierdoor is het mogelijk om onderstaande transportinstructies te sturen naar medewerkers over de Benelux, Denemarken, Zweden en Zwitserland. Met de bundels van de Krachten wordt team.blue naar own zeggen een van de grootste hostingbedrijven in Europa.

Jonas Dhaenens, de opperrechter van Combell, woord van de ceo van team.blue; TransIP-rechter en bunq-CEO Ali Niknam wordt lid van de raad van bestuur van de nieuwe holding. Niknam meldt de quote dat beide partijen complementariteit opleveren op één van de volgende punten: ‘TransIP is sterker voor de technici, Combell meer voor het mkb. Zaden vol we erg elkaar goed aan’. Volgens De Tijd Combell een jaaromzet van 100 euro, TransIP een miljoen van 70 miljoen euro houdt.

Hij zal wild versmelten in mijn al duidelijk dat Combell en TransIP. Hierdoor zijn de onderdelen toestemming van de ACM, de Nederlandse toezichthouder. De leugen der al weten dat Combell TransIP kan overnemen. Volgens de toezichthouder blijft hij genoeg concurrentie over. Overigens spreekt de ACM van een naam, maar niet gesproken is van een. Niknam gaf aan dat de ACM het slechts om technische toespraken als ‘overname’ aanduidt.

De Belgische webhoster Combell is opgericht in 1999 en het bedrijf heeft meerdere bedrijven in Nederland, heette iXL Hosting en nam in 2016 bedrijven Byte en HostingXS over. Het Nederlandse hostingbedrijf TransIP werd in 2003 besloten door Ali Niknam, die later ook de bank bunq besloot. TransIP verkoopt in 2016 een concern voor twee investeringsmaatschappij, maar Niknam kookt de aandelen een jaar later wegens ‘verdwijnen in mening over de strategie’.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button