E-commerce Nieuws

Arvato en Rituals zijn e-commerce activiteiten met nieuwe geautomatiseerde distributiecentra • Totale magazijn

Van hieruit wordt de supply chain en e-commerce dienstverlening verzorgd voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen. Het nieuwe distributiecentrum, waar Rituals een kwart van de business is, heeft een bovengrens van 47.000 vierkante meter en is gelegen nabij het bestaande logistieke centrum van Arvato in De Wijk Bemerode.

auto winkel

Het hard van de automatiseringsoplossing voor Rituals is Autostore. Het acht meter hoge autostore-systeem biedt plaats aan in totaal 32.000 partijen en120-robots. Het systeem is gebouwd met twee werkplekken voor het landhoofd van Goederen op en 13 plaatsen om de hoek. Alle upstream en downstream processen zijn via lopende banden verbonden met het systeem, waaronder 18 inpaktafels, sorteersysteem, automatische dozenopzetten en sluitmachines. Het Autostore-systeem is ontworpen voor een capaciteit van 20.000 tot 30.000 bestellingen per dag.

Arvato Rituals hetzelfde werk

Mark Hoppenbrouwers directeur supply chain bij Rituals Cosmetics. “Onze zelfde verwerking begon in 2014 met twee pakstations in Venray, Nederland, en wordt momenteel in een groot gebied gebruikt.” Arvato is nu verantwoordelijk voor de online business van Rituals in de Benelux, de UK, de VS, Hong Kong, Spanje en Portugal. Nu wordt de DA-CH regio in Polen bediend vanuit het distributiecentrum in Gennep in Nederland. Ulia Boers, president consumer products bij Arvato: “De ordervolumes zijn eigenlijk maar zo klein als nodig is om alternatieven of uitbreidingsmogelijkheden te hebben, en we kiezen voor een andere locatie voor rituelen in Hannover.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button